📱
Nove:

Roditelji...

Sigurnost i privatnost je jako vazna na Internetu. Pobrinite se da Vase dete ima mogucost da se zabavlja u sigurnom okruzenju.

Sta je ovaj sajt?

www.igrice-igrice.net je velika kolekcija online igrica koje se mogu igrati besplatno 0-24h. Tu su auto-moto igrice, akcione igrice, arkadne, sportske igrice, mozgalice... Nove igrice se konstantno dodaju tako da ovde nikada nije dosadno!

Sigurnost

Sigurnost i privatnost je jako vazna na Internetu. Pobrinite se da Vase dete ima mogucost da se zabavlja u sigurnom okruzenju.
1. Nikada ne daje informacije o sebi putem Interneta, kao sto su adresa, e-mail ili broj telefona.
2. Ne sme da deli sa drugima svoje lozinke i bira nesigurna korisnicka imena i lozinke.
3. Zna da treba prvo Vama da se obrati ako se oseca neugodno u vezi sadrzaja sa kojim se susrece na Internetu.

Internet

Internet je ogromna mreža korisnih informacija na kojoj se može zaista svašta naučiti, te se može i zabaviti. Ali ima i druga strana medalje – Internet kao izvor opasnosti za računar kao i njegove korisnike. Osigurajte da za Vas i Vaše dete vredi samo ovo prvo, a neka Vam pri tome pomognu saveti koje donosimo.

Budite spremni da se angažujete

Bilo bi lepo da možete da kupite softver i rešite probleme – ali ipak nije tako jednostavno. Treba da budete spremni da odvojite deo svoga vremena za sigurnost svog deteta pri radu na Internetu.

Znajte šta Vaše dete radi na Internetu

Igrice, Facebook, Twitter, Myspace, YouTybe.... Vaše dete vrlo verovatno zna za barem neke od navedenih web-stranica i koristi one koje ga interesuju. Treba da znate koje su to i šta radi na njima.

Premestite računar na mesto gde dete neće biti samo

Ovaj korak olakšava nadgledanje detetovih radnji na internetu. Osim toga, ono samo neće posećivati stranice koje ste mu zabranili (ili koje zna da ne sme posećivati), kada zna da ste u blizini i možete baciti pogled na ekran.

Koristite softver

Budite oprezni i nemojte deci dati da previše vremena provode na internetu i PC-u. Postoje softveri koji automatski zaključavaju internet nakon određenog vremena. Takođe postoje programi koji blokiraju posete nepoželjnim stranicama, a postoje i oni pomoću kojih možete videti koje su stranice posećene. Iako smo na početku naveli da softver sam ne može reštiti problem (i držimo se toga), softver će rešiti deo posla.

Osigurajte sam računar

Sledećim postupcima osigurajte računar od napada hackera, virusa i sličnih nepoželjih stvari. 1. Instalirajte Antivirusni softver i potrudite se da to bude najnovija verzija. 2. Koristite Antispam kako biste imali manje junkmaila i smanjili šanse odgovora na mail upućen sa namerom da otkrije vaš identitet. 3. Koristite lozinke za prijavu korisnika na računar, kako bi pristup kompjuteru imali samo članovi porodice. 4. Razgovarajte i podelite informacije

Recite deci nešto o sledećim temama:

Nikad ne otkrivajte lične informacije. Pazite kome šaljete svoje fotografije. Nemojte razgovarati sa strancima (putem MSN-a, Skype-a, e-maila...) Vređanje na internetu (na forumima i slično), kao i da Vas obaveste ako imaju ikakvih problema.

Izvor: igrice-igrice.net, roditelj.org, virtualnigrad.com